• Fysika – avaimesi hyvinvointiin!

Fysika – avaimesi hyvinvointiin!

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Lantionpohjan kuntouttamisesta hyötyvät kaikenikäiset. Hoitoon tullaan yleensä lääkärin lähetteellä jolloin lääkäri tekee arvion hoidon tarpeellisuudesta. Hoitoon voi kuitenkin hakeutua myös ilman lähetettä sekä hakemaan neuvoja vaivojen ennaltaehkäisyyn että myös itse fysioterapiaan. Mikäli vaiva on sellainen että se vaatii myös lääkärin toimenpiteitä tai lääkehoitoa niin ohjaamme asiakkaan ottamaan yhteyttä asianomaiseen asiantuntevaan lääkäriin.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat mm.

  • alentunut kyky pidätellä virtsaa tai ulosteita (virtsa- tai ulosteinkontinenssi)
  • tihentynyt virtsaamistarve
  • kohdun, virtsarakon tai peräsuolen laskeumat
  • kipu- ja jännitystilat (myös yhdyntäkivut)
  • synnytyksen jälkeinen lihasheikkous, myös tunnottomuus ja emättimen väljyys
  • neurologisiin sairauksiin (MS- ja Parkinsonin tauti) liittyvät häiriöt virtsarakon ja suolen toiminnassa.

Myös jatkuva yskä, ylipaino, hormonaaliset muutokset, raskas fyysinen työ ja ponnistuksia vaativat liikuntalajit voivat rasittaa lantionpohjan lihaksia. Gynekologisten ja urologisten leikkausten jälkeinen kuntoutus nopeutuu fysioterapian avulla. Myös selkävaivojen hoidossa lantionpohjan lihasten aktivointi on tärkeää!

Opetamme asiakkaalle lantionpohjan lihasten oikeat lihasharjoitteet ja laaditamme sopivan kotivoimisteluohjelman. Asiakkaan kiputiloja helpotetaan tarvittaessa rentouttavalla sähköhoidolla. Fysikasta vuokralle saatava kotihoitolaite tehostaa kuntoutusta. Kysy lisää!

Lantionpohjan lihasten vahvistuminen parantaa asiakkaan elämänlaatua monin tavoin. Opittuasi hallitsemaan lantionpohjan lihaksiasi voit alkaa nauttia myös uudella tavalla sukupuolielämästäsi.

Hakeudu hoitoon ajoissa! Virtsankarkailua ei tarvitse hävetä, sillä se on hyvin yleinen vaiva. Tutkimusten mukaan lähes 20 % suomalaisista kärsii virtsankarkailusta jossain elämänsä vaiheessa.

Lääkärin lähetteellä hoidoista saa sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen Kelan suoraveloitusjärjestelmällä.