• Fysika – avaimesi hyvinvointiin!

Fysika – avaimesi hyvinvointiin!

PhysioFit

PhysioFit
  • PhysioFit työikäisille ja hyväkuntoisille eläkeläisille
  • kevyt PhysioFit/kuntopiiri työikäisille joilla on mahdollisia rajoitteita ja eläkeikäisille
  • SenioriFit/kuntopiiri eläkeläisille joilla on rajoitteita alas lattialle mennessä ja sieltä ylösnousussa

PhysioFit on fysioterapeutin ohjaamaa pienryhmäliikuntaa, jossa tehdään toiminnallisia hallintaharjoitteita yhdistettynä voima-, tasapaino- ja liikkuvuusliikkeisiin monipuolisen, innostavan musiikin tahdissa.

PhysioFit tunneilla on keskeistä:

  • fysioterapeuttinen ohjaus
  • liikkeitä tukeva musiikki, joka kannustaa ja innostaa ryhmäläisiä
  • standardoitu tuntirakenne joka takaa laadun
  • pienet ryhmäkoot, ryhmään on mahdollista saada myös lääkärin lähete ja näin kelan sv-korvausta

PhysioFit liikunta kestää tunnin. Pienryhmärakenne mahdollistaa henkilökohtaisen ohjauksen liikkeiden oikeinsuorittamiseen. Ryhmässä kerrataan samoja liikkeitä tunnista toiseen niin että ryhmäläiset oppivat suorittamaan ne oikein. Näin liikkeitä on helpompi halutessa tehdä myös kotona.

PhysioPilatesPhysioPilates

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä tukilihaksia. Pilatesmenetelmä sopii kaikille. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat.

Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, kehon keskustan käyttö, tarkkuus, liikkeen virtaavuus ja syvähengitys.

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates –ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelu, jolloin ryhmässä on max 12 henkeä tai yksilöllistä ohjausta, jolloin asiakkaan erityistarpeet on huomioitu vielä tarkemmin.

Fysikan PhysioPilates –ryhmä on tarkoitettu max 6 hengelle jotta yksilöllinen ohjaus olisi vieläkin tarkempaa. Harjoitteet on valittu niin että ne on mahdollista suorittaa vaikka alkukunto ei olisikaan kovin hyvä.

Viikkotunneille on mahdollista osallistua vasta kun on käynyt alkeiskurssin. Alkeiskurssi on pituudeltaan 4-5 tuntia ja siinä käydään läpi pilateksen periaatteet, eri alkuasentojen hallinta ja yksi kokonainen PhysioPilates tunti.


Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeilyn harrastaminen perustuu nyrkkeilyn tekniikkaan mutta sille ei aseteta yhtä korkeita vaatimuksia kuin kilpanyrkkeilylle, harjoittelu ei myöskään sisällä ottelumuotoista harjoittelua!

Kuntonyrkkeily on hauskaa ja tehokasta, se kuormittaa kehon lihas- ja hermojärjestelmää sekä sydäntä ja verenkiertoelimistöä monipuolisesti. Lajin tekniset vaatimukset liittyvät siihen tavoitteeseen, että harjoittelusta saadaan oikean tekniikan avulla nautittavaa ja tehokasta liikuntaa. Laji sopii erittäin hyvin mm. paljon tietokonetta käyttäville, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kivuista.

Harjoittelu etenee aina harrastajan omien fyysisten ja motoristen kykyjen mukaan. Kuntonyrkkeilyn peruskurssin aikana opetellaan keskeisimmät tekniikat sekä kehitetään kunto-ominaisuuksia progressiivisesti (Suomen nyrkkeilyliitto.)

Kuntonyrkkeilyssä käytetään välineinä nyrkkeilyhanskoja, pistehanskoja, nyrkkeilysäkkiä sekä muita oheisharjoitteluun liittyvää välineistöä tunnin teeman mukaan. Peruskurssille ei tarvita omia välineitä, mikäli omat hanskat löytyy, ne saa toki ottaa mukaan. Mikäli omaat jonkun vanhan vamman tai oma kunto arveluttaa, tule rohkeasti kokeilemaan – etsitään sinulle sopiva tapa harjoitella.

Kuntonyrkkeilyä ohjaa Suomen nyrkkeilyliiton kuntonyrkkeilyohjaaja koulutuksen käynyt liikuntaneuvoja, fysioterapeuttiopiskelija Susanna K.


Oma ryhmä

Fysika järjestää ohjattua liikuntaa erilaisille ryhmille asiakkaan tilauksen mukaan. Ryhmät voivat koostua esimerkiksi työyhteisön tai yhdistyksen jäsenistä – myös kaveriporukat voivat varata oman ryhmäajan. Tunnit pidetään joko Fysikan tiloissa tai mahdollisesti ryhmän omissa tiloissa.

Työnantaja voi tukea henkilöstön liikunnan harrastamista erilaisilla liikuntaseteleillä, jotka ovat käyttäjälleen verovapaa etu tietyin edellytyksin.
Lisätietoa www.liikuntaseteli.fi, www.virikeseteli.fi, www.sporttipassi.fi.

Ilmoittautumiset ryhmiin otamme aina etukäteen. Katso täältä ryhmäaikataulut..