Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy

Varaa aika

Fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen

Kuulumme OmaFysio-ketjuun, ja sen kautta teemme yhteistyötä mm. tekonivelsairaala Coxan kanssa tekonivelleikkauspotilaiden fysioterapiassa. Hoitoketju jatkuu saumattomasti sairaalavaiheen jälkeen kodin lähellä tapahtuvalla leikkauksen jälkeisellä kuntoutuksella. Myös kotikäynnit ovat mahdollisia.

Lääkärit harvemmin määräävät fysioterapiaa ennen leikkausta (pre-operatiivinen fysioterapia), mutta siitä olisi hyvin paljon hyötyä erityisesti tekonivelleikkauksiin tai polven eturistisiteen vamman jälkeiseen leikkaukseen valmistautuvalle henkilölle. Lihasvoiman ja liikkuvuuden harjoittaminen ennen leikkausta nopeuttaa toimintakyvyn palautumista leikkauksen jälkeen. Myös harjoitteiden jatkaminen heti leikkauksen jälkeen on helppoa, kun ne on oppinut jo aiemmin.

Leikkauksen jälkeen (post-operatiivinen) fysioterapia on tärkeä osa leikkaushoitoa. Oikein suunniteltu ja ajoitettu kuntoutus nopeuttaa toimintakyvyn palautumista. Kuntoutus ja fysioterapia toteutetaan leikanneen lääkärin antamien jatko-ohjeiden mukaisesti. Meille voit tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Kuntoutus voidaan aloittaa jo seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen ja fysioterapeuttiset hoidot normaalisti 2 viikon päästä leikkauksesta.

Muistathan, että fysioterapia on joskus myös vaihtoehto leikkaukselle. Suomalaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että erityisesti olkapään ja polven kuntoutuksessa fysioterapia on jopa parempi vaihtoehto kuin leikkaus. Mikäli asia mietityttää, asiasta kannattaa keskustella lääkärisi kanssa!

Powered by w3.css