Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy

Varaa aika

Ryhmäliikunta

Fysikan omat ryhmät ovat Seniorien kuntopiiri ja Kehonhuoltoryhmät toimivat. Ota yhteyttä aina kauden alussa (tammikuussa tai elo/syyskuussa) jos haluat mukaan ryhmiin!
Lisäksi PtMuutos/Tiia Fagerström ohjaa omia ryhmiään Fysikassa useana iltana. Näistä tarkemmin tietoa www.ptmuutos.fi

Kehonhallintaryhmä

Kehonhallintaryhmät ovat pienryhmiä joissa on osallistujia 6 - 8 hlöä. Ryhmiä on kaksi, toinen on tiistai iltaryhmä ja toinen keskiviikko aamuryhmä. Ryhmisssä tehdään samanlainen ohjelma: monipuolisesti liikkuvuus- ja venyttelyharjoitteita sekä kevyitä pilatesharjoitteita. Nämä tähtäävät mm. seuraaviin tavoitteisiin:
1. arkielämän vointi on sujuvampaa ja kivuttomampaa
2. lihasharjoittelu esim. salilla tai lihaskuntoryhmissä on tehokkaampaa kun nivelliikkuvuus on parempaa
3. palautuminen kaikista arjen rasittavista asioista paranee: mieli rauhoittuu, keho rentoutuu, nukut paremmin joka johtaa taas monenlaiseen uusiin hyviin asioihin
4. Ryhti paranee ja näytät paremmalta
5. Aineenvaihdunta paranee ja se vaikuttaa taas moneen asiaan positiivisesti

Kehonhallintaryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Harjoitteiden apuna on tuoli eli jos ei kykene matalampiin alkuasentoihin (nelinkontin tai makuulla) niin harjoitteet pystyy tekemään seisten tai istuen.

Seniorijumppa

Seniorijumppa tai SenioriFit on kuntopiiriharjoittelua, joka on tarkoitettu kaikenikäisille. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto- ja tasapainoharjoituksista, joista suurin osa tehdään kuntosalilaitteilla, ja loppuvenyttelystä. Tässä ryhmässä on voimaa! Ryhmä kokoontuu perjantai aamupäivästä ja ohjaajana toimii Kaisa Vainio. Lisätietoja saat häneltä puh. 044-2027393.

Oma ryhmä

Järjestämme ohjattua liikuntaa erilaisille ryhmille asiakkaan tilauksen mukaan. Ryhmät voivat olla esim. työ- tai kaveriporukoita tai yhdistyksen jäseniä.

Tunnit pidetään joko Fysikan tiloissa tai mahdollisesti esim. työpaikalla. Voitte varata ryhmälle myös vaikka yksittäisen kerran esim. kuntosalin esittelyä/kokeilua tai kehonhallintajumppaan.

PhysioPilates

Huom! Toistaiseksi emme järjestä pilates ryhmäohjausta.
Pilates on alun perin Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä tukilihaksia. Pilatesmenetelmä sopii kaikille. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat.

Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, kehon keskustan käyttö, tarkkuus, liikkeen virtaavuus ja syvähengitys.

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates-koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates-ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. Meillä PhysioPilates on pienryhmäharjoittelua, ryhmän koko on max. 8 henkeä.

Powered by w3.css