Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy

Varaa aika

Ryhmäliikunta

Fysikan omat ryhmät ovat Kehonhuoltoryhmä, PhysioPilates ja Seniorikimppa (kuntopiiriharjoittelu). Ota yhteyttä aina kauden alussa (tammikuussa tai elo/syyskuussa) jos haluat mukaan ryhmiin!
Lisäksi PtMuutos/Tiia Fagerström ohjaa omia ryhmiään Fysikassa useana iltana. Näistä tarkemmin tietoa www.ptmuutos.fi

Kaikki ryhmät tähtäävät mm. seuraviin tavoitteisiin:
1. arkielämän vointi on sujuvampaa ja kivuttomampaa kun lihasvoimaa on enemmän ja nivelliikkuvuus parempaa
2. lihasharjoittelu esim. salilla tai lihaskuntoryhmissä on tehokkaampaa kun nivelliikkuvuus ja keskikehon hallinta on parempaa
3. palautuminen kaikista arjen rasittavista asioista paranee: mieli rauhoittuu, keho rentoutuu, nukut paremmin joka johtaa taas monenlaiseen uusiin hyviin asioihin
4. Ryhti paranee ja näytät paremmalta
5. Aineenvaihdunta paranee ja se vaikuttaa taas moneen asiaan positiivisesti

Kehonhallintaryhmä

Kehonhallintaryhmä on pienryhmä jossa on osallistujia 6 - 8 hlöä. Ryhmä kokoontuu aamuryhmänä. Ryhmässsä tehdään monipuolisesti liikkuvuus- ja venyttelyharjoitteita sekä kevyitä pilatesharjoitteita.

Kehonhallintaryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Harjoitteiden apuna on tuoli eli jos ei kykene matalampiin alkuasentoihin (nelinkontin tai makuulla) niin harjoitteet pystyy tekemään seisten tai istuen.

PhysioPilates

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä tukilihaksia. Pilatesmenetelmä sopii kaikille. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Tässä ryhmässä teet todella tehokasta lihas- ja liikkuvuusharjoittelua omaan tahtiin ilman hikoilua!

Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, kehon keskustan käyttö, tarkkuus, liikkeen virtaavuus ja syvähengitys.

PhysioPilates on hieman helpotettua pilatesharjoittelua, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates-koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates-ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat.

Seniorikimppa

Seniorikimppa on kuntopiiriharjoittelua, joka on nimestään huolimatta tarkoitettu kaikenikäisille. Tunti koostuu yhteisestä alkulämmittelystä ja tasapainoharjoituksista, kuntopiirissä tehtävistä lihasharjoitteista joista suurin osa tehdään kuntosalilaitteilla sekä yhteisestä loppuvenyttelystä. Tässä ryhmässä on voimaa! Ryhmä kokoontuu aamuryhmänä.

Oma ryhmä

Järjestämme ohjattua liikuntaa erilaisille ryhmille asiakkaan tilauksen mukaan. Ryhmät voivat olla esim. työ- tai kaveriporukoita tai yhdistyksen jäseniä.

Tunnit pidetään joko Fysikan tiloissa tai mahdollisesti esim. työpaikalla. Voitte varata ryhmälle myös vaikka yksittäisen kerran esim. kuntosalin esittelyä/kokeilua tai kehonhallintajumppaan.

Powered by w3.css