Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy

Varaa aika

Ikääntyneiden fysioterapia ja kotikäynnit

Normaalissa ikääntymisessä elimistön toiminnat heikkenevät n. 1 % vuodessa. Ikääntyminen on prosessi, johon vaikuttavat perintötekijät, elintavat ja elinympäristö. Muutoksia tapahtuu luuston kunnossa, nivelten liikkuvuudessa, lihasvoimassa ja kestävyydessä, tasapainossa, muistissa ja oppimisessa. Muutokset saattavat aiheuttaa suuria muutoksia siinä, miten kykenee elämään omassa kodissaan itsenäistä elämää. Sairaudet tai liikkumiskyvyn ongelmat vähentävät usein arkipäivän aktiivisuutta, ja näin kierre yhä huonompaan liikunta- ja toimintakykyyn on helposti valmis.

Fyysistä vanhenemista ei voi estää, se on luonnollinen osa ihmisen kehitystä. Vanhenemista voi kuitenkin elintavoillaan hidastaa. Fyysisellä aktiivisuudella ja liikunnalla on selvästi merkitystä ikäihmisten toimintakykyyn, sairauksien ehkäisemiseen, itsenäiseen selviytymiseen ja elämän laadun parantamiseen. Varsinkin liikunnan yhteys terveyteen on varsin selvä. Fysioterapiassa ohjataan ikääntyneitä löytämään itselleen sopivia liikuntamuotoja ja tekemään ne turvallisesti sopivalla teholla ja määrällä.

Ikääntyneille suositellaan tasapainoa ja ketteryyttä kehittävää liikuntaa sekä voimaharjoittelua yhteensä 2–3 kertaa viikossa. Nämä määrät voi jakaa useampaan liikuntakertaan viikossa. Kävelyä suositellaan päivittäiseksi liikuntamuodoksi.

Tarjoamme aina kuluvana vuonna 75-vuotta täyttäneille ohjatun yksilöllisen kuntosaliharjoittelun edullisempaan hintaan, alennus 5% normaalihinnasta! Mikäli käytössäsi on lääkärin sv3f lähete niin tästä alennushinnasta saat vielä kelan sv-korvauksen (hinta koskee vain kuntosaliharjoittelua, mikäli hoitoon tarvitaan manuaalista tai koneellista hoitoja niin ne ovat normaalihintaiset)

Jos et esimerkiksi vamman, sairauden, leikkauksen tai tapaturman takia pääse luoksemme, me tulemme sinun kotiisi Perniön ja Särkisalon alueella. Teemme kotikäyntejä myös vaikeavammaisten luokse. Tuomme mukanamme tarvittavat harjoitus- ja hoitovälineet. Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi, niin tehdään olostasi yhdessä mukavampi ja kivuttomampi!

Kotikäynnit etenkin ikääntyneiden luokse ovat hyödyllisiä, sillä tällöin pystyy harjoittelemaan liikkumisen tai toimintakyvyn alenemisen tuomia haasteita kotiympäristössä. Fyysisen harjoittelun lisäksi kotikäynnillä voi myös tehdä manuaalista käsittelyä lihasten rentouttamiseksi.

Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi, niin tehdään olostasi yhdessä mukavampi ja kivuttomampi!

Syvempää tietoa asiasta Suomen Terveysliikuntainstituutin sivuilla.

Powered by w3.css