Fysika Perniön fysioterapia- ja kuntokeskus Oy

Varaa aika

Lantiopohjan toimintahäiriöt

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä ja helpottaa tai poistaa kipua. Lantionpohjan kuntouttamisesta hyötyvät kaikenikäiset ja molemmat sukupuolet. Hoitoon tullaan yleensä lääkärin lähetteellä, jolloin lääkäri tekee arvion hoidon tarpeellisuudesta. Hoitoon voi mielellään hakeutua myös ilman lähetettä sekä hakemaan neuvoja vaivojen ennaltaehkäisyyn että myös itse fysioterapiaan. Mikäli vaiva on sellainen, että se vaatii myös lääkärin määräämiä tutkimuksia tai lääkitystä, ohjaamme asiakkaan ottamaan yhteyttä asiantuntevaan lääkäriin.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat mm.:
- alentunut kyky pidätellä virtsaa tai ulosteita (virtsa- tai ulosteinkontinenssi)
- tihentynyt virtsaamistarve
- kohdun, virtsarakon tai peräsuolen laskeumat
- kipu- ja jännitystilat (myös yhdyntäkivut)
- synnytyksen jälkeinen lihasheikkous, myös tunnottomuus ja emättimen väljyys
- neurologisiin sairauksiin (MS- ja Parkinsonin tauti) liittyvät häiriöt virtsarakon ja suolen toiminnassa.

Myös jatkuva yskä, ylipaino, hormonaaliset muutokset, raskas fyysinen työ ja ponnistuksia vaativat liikuntalajit voivat rasittaa lantionpohjan lihaksia. Gynekologisten ja urologisten leikkausten jälkeinen kuntoutus nopeutuu inkontinenssihoidon avulla. Myös selkävaivojen hoidossa lantionpohjan lihasten aktivointi on tärkeää!

Opetamme asiakkaalle opetetaan lantionpohjan lihasten oikeat lihasharjoitteet, ja hänelle laaditaan sopiva kotivoimisteluohjelma. Asiakkaan kiputiloja helpotetaan tarvittaessa rentouttavalla sähköhoidolla. Fysikasta vuokralle saatava kotihoitolaite tehostaa kuntoutusta. Kysy lisää!

Lantionpohjan lihasten vahvistuminen parantaa asiakkaan elämänlaatua monin tavoin. Opittuasi hallitsemaan lantionpohjan lihaksiasi voit alkaa nauttia myös uudella tavalla sukupuolielämästäsi.

Hakeudu hoitoon ajoissa!

Virtsankarkailua ei tarvitse hävetä, sillä se on hyvin yleinen vaiva. Tutkimusten mukaan lähes 20 % suomalaisista kärsii virtsankarkailusta jossain elämänsä vaiheessa. Lääkärin lähetteellä hoidoista saa sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen Kelan suoraveloitusjärjestelmällä. Syvempää tietoa ja tulostettavat itsehoitoharjoitteet tästä.

Powered by w3.css